ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ FLAMENCO

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Είναι η πρώτη σχολή χορού της Αθήνας που ασχολείται αποκλειστικά με το flamenco. Ιδρύεται το 1992 από το Σταύρο Λίτινα και το δάσκαλο του Carlos. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα γίνεται το κέντρο συνάντησης σπουδαίων καλλιτεχνών από το διεθνή χώρο. Από τις τάξεις του ξεπηδούν χορευτές και δάσκαλοι που με τα χρόνια γράφουν τη δική τους σημαντική ιστορία.

PASO FUERTE: Στο πλαίσιο της συνεχούς αναζήτησης γύρω από τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται και επικρατούν στο flamenco, το ARROYO NUEVO φιλοξενεί φέτος 3 νέoυς χορευτές/τριες, χορογράφους και δασκάλους/ες χορού που τα τελευταία χρόνια ζουν και εργάζονται στη Σεβίλλη ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνται στο διεθνή χώρο. Το νέο πολυπρόσωπο εκπαιδευτικό μοντέλο που προτείνεται, στοχεύει στην ταχύτερη διαμόρφωση του προσωπικού χορευτικού ύφους των μαθητών.

ARROYO más: Παράλληλα εγκαινιάζεται ένα πρόγραμμα yoga, pilates κ.ά., που στοχεύει στην ισορροπία και την ελαστικότητα του σώματος, συνδυάζεται ιδανικά με τα μαθήματα χορού αλλά λειτουργεί και αυτόνομα.

Ο ΧΩΡΟΣ του εργαστηριου

Ένα στοιχείο ιδιαίτερης σπουδαιότητας στο flamenco είναι ο χώρος και γενικότερα το περιβάλλον (ambiente). Ο Σταύρος Λίτινας με την ιδιότητα του ως αρχιτέκτονας έχει σχεδιάσει μέχρι σήμερα τρεις χώρους οι οποίοι έχουν φιλοξενήσει της δραστηριότητες της σχολής ΑRROYO. Ο πρώτος χώρος δημιουργείται στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στην οδό Τήνου. Ένα διώροφο νεοκλασικό κτήριο αποκαθίσταται για να μετατραπεί στην πρώτη σχολή flamenco της Αθήνας. Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια ο χώρος αποδεικνύεται ανεπαρκής να αναλάβει τις ολοένα αυξανόμενες δραστηριότητες της σχολής. Ένα μοντέρνο κτήριο στη Ν.Φιλοθέη στην οδό Καρπενησιώτη σχεδιάζεται απ’ αρχής για να καλύψει όλες τις λειτουργικές ανάγκες. Η σχολή παραμένει στο χώρο αυτό για επτά χρόνια όταν το έτος 2001 αποφασίζεται η μεταφορά του στην πιο “flamenco” περιοχή της Αθήνας, στον Κεραμεικό. Ο πολυεθνικός χαρακτήρας της περιοχής, η ζωντανή γειτονιά που αλλάζει στη διάρκεια της ημέρας, οι ήχοι της πόλης που μπερδεύονται με τις φωνές των μικρών παιδιών, προσδίδουν στην περιοχή μια δυναμική που ταιριάζει απόλυτα στο flamenco. Για τον τελευταίο αυτό χώρο, το περιοδικό “ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ” στο τεύχος 130 αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Είναι χορευτής του φλαμένκο είναι και αρχιτέκτονας. Και οι δυο αυτές ιδιότητες φάνηκαν πολύ χρήσιμες στον Σταύρο Λίτινα όταν έφτιαξε -το εννοώ- την ωραιότερη σχολή χορού που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην πόλη. Η σχολή λειτουργούσε για αρκετά χρόνια στο Πολύγωνο, όμως ο Κεραμεικός είναι τα τελευταία χρόνια μεγάλος μαγνήτης. Έτσι ένα μισοεγκαταλελειμένο φανοποιείο στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταμορφώθηκε σε ένα δίπατο στούντιο φλαμένκο, με βιομηχανικά υλικά, που δίνει μια αίσθηση μοντέρνου loft, με άψογους χώρους υγιεινής, δυο εξαιρετικά μελετημένες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα βίντεο και σεμιναρίων και ένα φίνο γραφείο για συζήτηση και ενημέρωση…Eπισκεφτείτε το Arroyo στον Κεραμεικό και θα αισθανθείτε ότι το φλαμένκο βρήκε στην Αθήνα το χώρο που του αξίζει.”

Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η δομή, η οργάνωση και ο τρόπος λειτουργίας της σχολής ARROYO βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με ανάλογες σχολές χορού της Ισπανίας, ενώ οι καλλιτεχνικές τάσεις ακολουθούν τις τρέχουσες εξελίξεις της Ισπανικής σκηνής.
Το πρόγραμμα που ακολουθείται είναι διαρθρωμένο σε επίπεδα και ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των μαθητών, αφού η σχολή δεν απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες αλλά και σε ερασιτέχνες. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει μαθήματα χορογραφίας και τεχνικής. Τα μαθήματα χορογραφίας δίνουν την απαραίτητη γνώση των ρυθμών του flamenco αλλά και την κατανόηση των ιδιαιτεροτήτων του κάθε ρυθμού τόσο ως προς το στυλ όσο και ως προς τη μουσική του δομή. Τα μαθήματα τεχνικής εξασφαλίζουν τον απαιτούμενο έλεγχο του σώματος προκειμένου η κίνηση να αποκτήσει ακρίβεια και εκφραστικότητα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ '21-22
ισχύει έως 30/6/22
Καλοκαιρινά μαθήματα 4-15 Ιουλίου 22
ΒΛ. ΝΕΑ

Καθηγητές

Γεννήθηκε στην Αθήνα. 

Σε ηλικία 15 ετών ξεκινά χορό και σπουδάζει κλασικό μπαλέτο, μοντέρνο και flamenco, αποκτώντας το δίπλωμα διδασκαλίας της Spanish Dance Society. Το 2000, παράλληλα με τις χορευτικές τις δραστηριότητες, ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Εμπορικού Κολλεγίου Saint George Κηφισιάς. 

Παρακολουθεί μαθήματα flamenco χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Adela Campallo, Roza Belmonte, Juan de Juan, Alicia Marquez, Andres Pena, Rocio Molina, Joaquin Grilo, Angel Munoz, , Mercedes Ruiz, Rafaela Carrasco, Melena Mexia (Clasico Espanol), Adolfo Vega, Pastora Galvan, Mercedes Ruiz de Cordoba,  Maria Jesus Rodrigez del Ojo, Rosario Toledo, Marco Antonio Carcia Jimenez, Carlos Robles, Eduardo Guerrero, Antonio Molina (El Choro), Pilar Ogalla, Irene la Sentio, May Fernandez (cante), κ.ά. και σεμινάρια μοντέρνου και σύγχρονου χορού με τους: Milton Mayers /The Jacob’s Pillow” (Modern Traditions, the school of Alvin Ailey), Elizabeth Rohas (Alvin Ailey), STOMP workshops + body percussion – Leela Petronio & Simone Clarke (Ωδείο «Φίλιππος Νάκας»), Στέλλα Ζάννου,  Ερμής Μαλκότσης κ.ά. 

Από το 2005 έως σήμερα, διδάσκει σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού στην Αθήνα και στον Πειραιά. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραστάσεις του Ελληνοϊσπανικού συγκροτήματος RONDA AL ALBA (2004-2013): ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (2011-14), ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (2006), ΣΑΪΝΟΠΟΥΛΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΠΑΡΤΗΣ (2004), Μουσική Σκηνή ΑΥΛΑΙΑ (2011), θεάτρο ΧΥΤΗΡΙΟ (2013), μουσική σκηνή ΑΛΙΚΟ κ.ά. 

Από το 2007 συνεργάζεται με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει εμφανιστεί ως χορεύτρια στην  “CARMEN”, στο ΗΡΩΔΕΙΟ (2007) και έχει συμμετάσχει στις όπερες TURANDOT (2008), AIDA (2009), CAVALERIA RUSTICANA (2011), RIGOLETTO (2016). Το Μάϊο του 2008, χορεύει στο 7ο Φεστιβάλ χορού Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με την ομάδα χορού PROXIMA SALIDA, με τίτλο «ΝΑΝΑ», το 2013 χορογραφεί και χορεύει αποσπάσματα από την όπερα CARMEN, στο ATHENEUM – Θησείον, σε συνεργασία με την mezzo soprano Χαρά Καλαντζίδου, και το 2014 για τη μουσική σκηνή “HALF NOTE JAZZ CLUB”, με το μουσικό σχήμα “Dan Theo – Acoustic Project”. 

Το 2015-2016 χορεύει με την ομάδα σύγχρονου χορού Άννας Καραμήτσου, στο θέατρο «Προσκήνιο» και το 2016 & 2019 συμμετέχει στην παράσταση κλασικού μπαλέτου «Ζιζέλ», στο ρόλο της Μπατίλντα με την επαγγελματική ομάδα χορού Αλέξανδρου Χαντζιάρα στα θέατρα ΑΚΡΟΠΟΛ και ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ. 

Από το 2017 έως σήμερα, συνεργάζεται ως χορεύτρια-χορογράφος με την ομάδα “FLAMENCO AIRE” του Χρίστου Τζιφάκη, κάνοντας παραστάσεις σε θέατρα και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα, όπως Φεστιβάλ Κύθνου «Κύθνια» (2017), Φεστιβάλ Μεσογειακής Μουσικής Σητείας (2017), Φεστιβάλ κιθάρας Ανωγείων/Χαϊμαλίνα, Φεστιβάλ κιθάρας Λουτρακίου (2018), κ.ά. Το 2018 χορογραφεί και χορεύει για την ομάδα flamenco “FUEGO DEL MAR”, με τον Juan Granados. 

Έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες του flamenco, όπως Πάνος Καρτίμπελης, Γιώτα “Baron”, Oscar Lagos (κιθάρα), May Fernandez (cante), Carmen Molina (cante), Anabel Rivera (cante), Marco Jimenez (baile), Juan Granados (cante), Fran Ficco (guitara), κ.ά. Έχει εργαστεί ως βασική δασκάλα της Σχολής flamenco ESTRELLA (2005-2015), του εργαστηρίου χορού HOROS, και στούντιο ΜΕΤΣΗ (2015-2020). To 2018 δίδαξε flamenco και έδωσε παραστάσεις στο Gelsenkirchen Arnhem της Γερμανίας και στο Amsterdam της Ολλανδίας.

Το 2019 ξεκινά τη συνεργασία της με την ομάδα χοροθεάτρου ARROYO και συμμετέχει στην παράσταση «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ» του Federico G. Lorca όπου ερμηνεύει το ρόλο της Amelia (ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2019-20 και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2020).

Το 2021 αποδέχεται την πρόσκληση του χορευτικού εργαστηρίου ARROYO να εργαστεί ως βασική δασκάλα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου με τίτλο “PASO FUERTE”

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 5 ετών ξεκινά χορό και σπουδάζει κλασικό μπαλέτο. Σε ηλικία 18 αρχίζει να ασχολείται με το μοντέρνο, το σύγχρονο, τη τζαζ και λίγο αργότερα με το flamenco παρακολουθώντας μαθήματα για 3 χρόνια στη σχολή “La Arachi Cali”. 

Το 2004 παράλληλα με τις χορευτικές της δραστηριότητες ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στο Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας. Ακολουθεί η ενασχόληση της με τη φωτογραφία και το  2006 ολοκληρώνει τις σπουδές της στη σχολή Focus. Μιλά άπταιστα 4 γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αραβικά.

Από το 2006 ασχολείται με το σωματικό θέατρο συμμετέχοντας στην Ομάδα Άτροπος. Το 2009, έχοντας παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μαθημάτων χορού butoh, με τους Grigory Glazunov y Natalia Zhestovskaya, Katsura Kan, παρουσιάζει τη δουλειά της στην παράσταση “ΚΑΡΜΑ” της ομάδας Άτροπος σε Μυτιλήνη, Αθήνα και Ινδία. 

Το 2010 μεταβαίνει στη Σεβίλλη της Ισπανίας όπου ζει τα 7 τελευταία χρόνια, προκειμένου να διευρύνει τους καλλιτεχνικούς της ορίζοντες. Παρακολουθεί μαθήματα flamenco χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Andrés Peña, Pilar Ogalla,, Chloé Brulé, Rocio Molina, Marco Flores, Juan Carlos Lerida, Belén Maya, Patricia Guerrero, Alejandro Granados, Manuela Reyes αλλά κυρίως με την Ursula Lopez, Andres Marin καθώς και bata de cola με την Yolanda Heredia. Παρακολουθεί ταυτόχρονα μαθήματα τραγουδιού με τους: Enrique Soto, Rocio Márquez, Segundo Falcon, La Divi.

Από το 2011 παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα σε Αθήνα, Ρόδο, Μυτιλήνη κ.α. και λαμβάνει μέρος σε διάφορες flamenco εκδηλώσεις.

Το 2013 συμμετέχει στην παράσταση “Santas de Zurbarán” της διάσημης χορεύτριας Eva Yerbabuena.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει χορέψει στη Σεβίλλη σε γνωστά tablaos όπως στο “T de Triana”, “Flamenqueria” και “Caja negra” και στο “TEATRO” στο Mercado de Triana. 

Το 2016 παρουσιάζεται στο Tablao “El Quinqué” στην Ronda της Ισπανίας και την ίδια χρονιά ταξιδεύει στην Γενεύη της Ελβετίας όπου δίνει σεμινάρια και χορεύει στο θέατρο “Le Saltimbanque”.

Είναι δασκάλα Vinyasa Yoga και Aerial Yoga με δίπλωμα της Yoga Alliance και το 2016-2017 διδάσκει Hatha-Vinyasa Yoga στην σχολή FlamencoDanza της Ursula και Tamara Lopez στην Σεβίλλη.

Το 2017 αποδέχεται την πρόσκληση του ARROYO NUEVO να εργαστεί ως βασική δασκάλα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου με τίτλο “PASO FUERTE”.

Το 2019 ξεκινά τη συνεργασία της με την ομάδα χοροθεάτρου ARROYO. Χορογραφεί στην παράσταση «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ» του Federico G. Lorca και ερμηνεύει το ρόλο της Martirio (ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2019-20 και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2020).

Βίντεο:

Γεννήθηκε στον Πειραιά. 

Σε ηλικία 7 ετών ξεκινά την ενασχόλησή του με το flamenco στη σχολή της Ρ.Παπαδημητρίου με καθηγητή τον E.T.r Smith για 11 συναπτά έτη.

Το 2006 μετακομίζει στη Μαδρίτη, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια εξελίσσοντας συνεχώς τις γνώσεις του στο flamenco. Παρακολουθεί μαθήματα χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Domingo Ortega, Inmaculada Ortega, Joaquin Ruiz,  Manuel Reyes, Miguel Cañas, Marco Flores, Miguel Ángel Espino, Ángel Muñoz, Adrián Gália, Javier la Torre και Joaquin Grillo.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει το 2007 όταν γίνεται δεκτός στο “Ballet Flamenco de Madrid” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Sara Lezana, μίας από τις μεγαλύτερες «φιγούρες» της εποχής. Χορεύει σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας όπως Pamplona, Vigo, Palencia, Granada, Almeria, Jaén, Segovia, Valencia & Madrid αλλά και στο εξωτερικό σε Πορτογαλία, Ιταλία, Εσθονία & Ρουμανία, με τις παραστάσεις “CARMEN” του G.Bizet & “CARMINA BURANA” του Carl Orff. Στην ομάδα συμμετέχει έως το 2011 ως χορευτής και στη συνέχεια ως σολίστ.

Παράλληλα αναπτύσσει τη χορευτική του δραστηριότητα ως σολίστ σε ιστορικά Tablaos & Peñas της Μαδρίτης όπως Café de Chinitas, Casa Patas, Cafe Cantante (Casa Patas), Cardamomo, Villa Rosa, Arco de Cuchilleros, Cafetín La Quimera, Café Zyriab, Peña Los Cabales & Peña del Fosforito ως “Artista Invitado”.

Το 2009 παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Basicamente Puro”, στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Δύο χρόνια αργότερα επιστρέφει στο ίδιο θέατρο με την δεύτερη του δουλειά με τίτλο “Flamenco Íntimo”.

Το καλοκαίρι του 2011, συνεργάζεται με την ομάδα “Compañia Flamenca de Jose Moro” χορεύοντας στη παράσταση “Carmen” de G. Bizet, ως πρώτος χορευτής, σε περιοδία σε διάφορες πόλεις τις Ιταλίας, Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι, Νάπολη, Γκαλίπολη, Κούνεο, Σανρέμο, Τάραντο, Φερράρα, Μοντεκατίνι, Τράνι καθώς και στην Ελβετία στη πόλη Λουγκάνο.

Το 2012 εντάσσεται στην ομάδα Aroma Flamenco υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Inmaculada Ortega, ως σολίστ, με την οποία περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας καθώς επίσης και στο φεστιβάλ χορού της Μαδρίτης, “Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco”, με την παράσταση “Me olvidé de ti Alzheimer”.

Από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα λαμβάνει μέρος στην οργάνωση και το συντονισμό του σεμιναρίου «Flamenco Workshop Miraflores» στο πλευρό της maestras Inmaculada Ortega, όπου συγχρόνως παραδίδει μαθήματα Flamenco, μαζί με καθηγητές όπως οι Domingo Ortega, Felisa de la Cruz, Joaquín Ruiz, Adrián Galia, La China, Adrián Sanchez, Belen Maya, Celia Pareja, Miguel Cañas, Maribel Espino. 

Συνεχίζει να χορεύει σε διάφορα Tablaos στη Μαδρίτη, σε παραστάσεις εκτός Ισπανίας ως Artista Invitado και παραδίδει σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Βίντεο:

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 4 ετών ξεκινά χορό και σπουδάζει κλασικό μπαλέτο. Σε ηλικία 12 ετών έρχεται σε επαφή με το flamenco και ολοκληρώνει τις σπουδές της αποκτώντας με διάκριση το δίπλωμα διδασκαλίας της Spanish Dance Society.

Το 2008 παράλληλα με τις χορευτικές της δραστηριότητες αποκτά το δίπλωμα
Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλά άπταιστα 4 γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρώσικα.

Το 2009 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα εγκαθίσταται στη Σεβίλλη όπου ζει και εργάζεται για 8 χρόνια. Παρακολουθεί μαθήματα flamenco χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Juan de los Reyes, Torombo, Carmen Ledesma, Juana Amaya, Andrés Peña, Pastora Galván, Rafael Campallo, Chloé Brulé, Úrsula López, Leonor Leal, Alicia Márquez, Vicky Barea, Andrés Marín, BelénMaya, Manuela Ríos, Manuela Reyes. Ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα flamenco τραγουδιού δίπλα στους José de la Tomasa, Enrique Soto, Rocio Márquez.

Το διάστημα 2011-2017 εργάζεται στη Σεβίλλη ως επαγγελματίας χορεύτρια δασκάλα χορού, ενώ παράλληλα διοργανώνει κύκλους σεμιναριακών μαθημάτων και παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία.

Το 2013 παρουσιάζει το έργο της “Moiras”, με τη δική της ομάδα “La Rueca” επιχειρώντας μια σύνδεση της ελληνικής μυθολογίας με το flamenco. Το 2014 το έργο ανέβηκε στο θέατρο Virgen de los Reyes της Σεβίλλης.

Το 2013 χορεύει στην παράσταση “Decrecimiento” της ομάδας “La Casa Azul” στο “Festival Alanis Arte” στην Alanis de la Sierra της Ισπανίας, στην παράσταση “De Viajes” της ομάδας “Guillermo Guillen Flamenco Trio” στο φεστιβάλ “No Siesta, Fiesta” στο Tromso της Νορβηγίας.
Το 2012-2013 χορεύει στο φεστιβάλ “Del sur al sur” και το 2014 στο “Tempos a Tiempo” στην Πάφο της Κύπρου.
Το 2014 χορεύει στο φεστιβάλ “Brindamos Flamenco” στο Helsinki της Φινλανδίας και την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την ομάδα jazz “Marimba plus” στην παράσταση “Infusión Flamenca” στη Μόσχα, και συμμετέχει στην παράσταση “Mirame” στο θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα.
Το 2014 εμφανίζεται στο Tablao Flamenco “El Quinqué” στην Ronda της Ισπανίας.
Στον τομέα της διδασκαλίας δημιουργεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα το “FLAMENCO INTERACTIVE”, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές εκτός Ισπανίας, και στοχεύει στην βαθύτερη κατανόηση του flamenco μέσω μιας ενεργής διαδραστικής συμμετοχής, αντλώντας στοιχεία από την ιστορία του, την ποιητική των τραγουδιών, τη ρυθμική δομή των χορών και τα μουσικά μονοπάτια. Το σύστημα αυτό ενισχύει δυναμικά τη χορευτική αντίληψη των χορευτών στις παραστάσεις.
Από το 2012 συνεργάζεται σταθερά, σε επίπεδο διδασκαλίας, με διάσημες σχολές όπως Flamenco Center, Jaleo, Lucero, Flamenquería στη Μόσχα της Ρωσίας και στο Cork City της Ιρλανδίας.
Το 2016 εργάζεται στη Fukuoka της Ιαπωνίας παραδίδοντας μαθήματα και χορεύοντας σε παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.
Το 2017 αποδέχεται την πρόσκληση του ARROYO NUEVO να εργαστεί ως βασική δασκάλα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου με τίτλο “PASO FUERTE”.
Το 2019 ξεκινά τη συνεργασία της με την ομάδα χοροθεάτρου ARROYO. Χορογραφεί στην παράσταση «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ» του Federico G. Lorca και ερμηνεύει το ρόλο της Adela (ARROYO, ΑΘΗΝΑ 2019-20 και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2020).

Βίντεο: