ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΚΙΛΗΣ

SITE ARROYO

Γεννήθηκε στον Πειραιά.

Σε ηλικία 7 ετών ξεκινά την ενασχόλησή του με το flamenco στη σχολή της Ρ.Παπαδημητρίου με καθηγητή τον E.T.r Smith για 11 συναπτά έτη.

Το 2006 μετακομίζει στη Μαδρίτη, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 12 χρόνια εξελίσσοντας συνεχώς τις γνώσεις του στο flamenco. Παρακολουθεί μαθήματα χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Domingo Ortega, Inmaculada Ortega, Joaquin Ruiz,  Manuel Reyes, Miguel Cañas, Marco Flores, Miguel Ángel Espino, Ángel Muñoz, Adrián Gália, Javier la Torre και Joaquin Grillo.

Η επαγγελματική του σταδιοδρομία ξεκινάει το 2007 όταν γίνεται δεκτός στο “Ballet Flamenco de Madrid” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Sara Lezana, μίας από τις μεγαλύτερες «φιγούρες» της εποχής. Χορεύει σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας όπως Pamplona, Vigo, Palencia, Granada, Almeria, Jaén, Segovia, Valencia & Madrid αλλά και στο εξωτερικό σε Πορτογαλία, Ιταλία, Εσθονία & Ρουμανία, με τις παραστάσεις “CARMEN” του G.Bizet & “CARMINA BURANA” του Carl Orff. Στην ομάδα συμμετέχει έως το 2011 ως χορευτής και στη συνέχεια ως σολίστ.

Παράλληλα αναπτύσσει τη χορευτική του δραστηριότητα ως σολίστ σε ιστορικά Tablaos & Peñas της Μαδρίτης όπως Café de Chinitas, Casa Patas, Cafe Cantante (Casa Patas), Cardamomo, Villa Rosa, Arco de Cuchilleros, Cafetín La Quimera, Café Zyriab, Peña Los Cabales & Peña del Fosforito ως “Artista Invitado”.

Το 2009 παρουσιάζει στην Ελλάδα την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο “Basicamente Puro”, στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», η οποία γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Δύο χρόνια αργότερα επιστρέφει στο ίδιο θέατρο με την δεύτερη του δουλειά με τίτλο “Flamenco Íntimo”.

Το καλοκαίρι του 2011, συνεργάζεται με την ομάδα “Compañia Flamenca de Jose Moro” χορεύοντας στη παράσταση “Carmen” de G. Bizet, ως πρώτος χορευτής, σε περιοδία σε διάφορες πόλεις τις Ιταλίας, Μιλάνο, Ρώμη, Μπάρι, Νάπολη, Γκαλίπολη, Κούνεο, Σανρέμο, Τάραντο, Φερράρα, Μοντεκατίνι, Τράνι καθώς και στην Ελβετία στη πόλη Λουγκάνο.

Το 2012 εντάσσεται στην ομάδα Aroma Flamenco υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Inmaculada Ortega, ως σολίστ, με την οποία περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας καθώς επίσης και στο φεστιβάλ χορού της Μαδρίτης, “Certamen Coreográfico de Danza Española y Flamenco”, με την παράσταση “Me olvidé de ti Alzheimer”.

Από τον Αύγουστο του 2014 έως σήμερα λαμβάνει μέρος στην οργάνωση και το συντονισμό του σεμιναρίου «Flamenco Workshop Miraflores» στο πλευρό της maestras Inmaculada Ortega, όπου συγχρόνως παραδίδει μαθήματα Flamenco, μαζί με καθηγητές όπως οι Domingo Ortega, Felisa de la Cruz, Joaquín Ruiz, Adrián Galia, La China, Adrián Sanchez, Belen Maya, Celia Pareja, Miguel Cañas, Maribel Espino.

Συνεχίζει να χορεύει σε διάφορα Tablaos στη Μαδρίτη, σε παραστάσεις εκτός Ισπανίας ως Artista Invitado και παραδίδει σεμινάρια σε χώρες της Ευρώπης όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

 

Βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=-lO3l4TfHoU

https://www.youtube.com/watch?v=5TDZ6DyzrVk&feature=youtu.be