ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΔΡΑΓΟΥ

MARIA

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 4 ετών ξεκινά χορό και σπουδάζει κλασικό μπαλέτο. Σε ηλικία 12 ετών έρχεται σε επαφή με το flamenco και  ολοκληρώνει τις σπουδές της αποκτώντας με διάκριση το δίπλωμα διδασκαλίας της Spanish Dance Society.

Το 2008 παράλληλα με τις χορευτικές της δραστηριότητες αποκτά το δίπλωμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλά άπταιστα 4 γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ρώσικα.

Το 2009 μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στην Αθήνα εγκαθίσταται στη Σεβίλλη όπου ζει και εργάζεται για 8 χρόνια. Παρακολουθεί μαθήματα flamenco χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Juan de los Reyes, Torombo, Carmen Ledesma, Juana Amaya, Andrés Peña, Pastora Galván, Rafael Campallo, Chloé Brulé, Úrsula López, Leonor Leal, Alicia Márquez, Vicky Barea, Andrés Marín, BelénMaya, Manuela Ríos, Manuela Reyes. Ταυτόχρονα παρακολουθεί μαθήματα flamenco τραγουδιού δίπλα στους José de la Tomasa, Enrique Soto, Rocio Márquez.

Το διάστημα 2011-2017 εργάζεται στη Σεβίλλη ως επαγγελματίας χορεύτρια δασκάλα χορού, ενώ παράλληλα διοργανώνει κύκλους σεμιναριακών μαθημάτων και παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία.

Το 2013 παρουσιάζει το έργο της “Moiras”, με τη δική της ομάδα “La Rueca” επιχειρώντας μια σύνδεση της ελληνικής μυθολογίας με το flamenco. Το 2014 το έργο ανέβηκε στο θέατρο Virgen de los Reyes της Σεβίλλης.

Το 2013 χορεύει στην παράσταση “Decrecimiento” της ομάδας “La Casa Azul” στο “Festival Alanis Arte” στην Alanis de la Sierra της Ισπανίας, στην παράσταση “De Viajes” της ομάδας “Guillermo Guillen Flamenco Trio” στο φεστιβάλ “No Siesta, Fiesta” στο Tromso της Νορβηγίας.

Το 2012-2013 χορεύει στο φεστιβάλ “Del sur al sur” και το 2014 στο “Tempos a Tiempo” στην Πάφο της Κύπρου.

Το 2014 χορεύει στο φεστιβάλ “Brindamos Flamenco” στο Helsinki της Φινλανδίας και την ίδια χρονιά συνεργάζεται με την ομάδα jazz “Marimba plus” στην παράσταση “Infusión Flamenca” στη Μόσχα, και συμμετέχει στην παράσταση “Mirame” στο θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα.

Το 2014 εμφανίζεται στο Tablao Flamenco “El Quinqué” στην Ronda της Ισπανίας.

Στον τομέα της διδασκαλίας δημιουργεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα το “FLAMENCO INTERACTIVE”, που απευθύνεται κυρίως σε μαθητές εκτός Ισπανίας, και στοχεύει στην βαθύτερη κατανόηση του flamenco μέσω μιας ενεργής διαδραστικής συμμετοχής, αντλώντας στοιχεία από την ιστορία του, την ποιητική των τραγουδιών, τη ρυθμική δομή των χορών και τα μουσικά μονοπάτια. Το σύστημα αυτό ενισχύει δυναμικά τη χορευτική αντίληψη των χορευτών στις παραστάσεις. 

Από το 2012 συνεργάζεται σταθερά, σε επίπεδο διδασκαλίας, με διάσημες σχολές όπως Flamenco Center, Jaleo, Lucero, Flamenquería στη Μόσχα της Ρωσίας και στο Cork City της Ιρλανδίας.

Το 2016 εργάζεται στη Fukuoka της Ιαπωνίας παραδίδοντας μαθήματα και χορεύοντας σε παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

Το 2017 αποδέχεται την πρόσκληση του ARROYO NUEVO να εργαστεί ως βασική δασκάλα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου με τίτλο “PASO FUERTE”.

 

Βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=k9CFLVcWq2c&t=4s

https://www.youtube.com/watch?v=aF9hLEYxDvo

https://www.youtube.com/watch?v=_ZSeGj-G1-g