ΤΖΕΣΙΚΑ ΚΑΪΜΠΑΛΗ

JESSIKA

 Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 5 ετών ξεκινά χορό και σπουδάζει κλασικό μπαλέτο. Σε ηλικία 18 αρχίζει να ασχολείται με το μοντέρνο, το σύγχρονο, τη τζαζ και λίγο αργότερα με το flamenco παρακολουθώντας μαθήματα για 3 χρόνια στη σχολή “La Arachi Cali”.

Το 2004 παράλληλα με τις χορευτικές της δραστηριότητες ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στο Α.Τ.Ε.Ι Αθήνας. Ακολουθεί η ενασχόληση της με τη φωτογραφία και το  2006 ολοκληρώνει τις σπουδές της στη σχολή Focus. Μιλά άπταιστα 4 γλώσσες αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και αραβικά.

Από το 2006 ασχολείται με το σωματικό θέατρο συμμετέχοντας στην Ομάδα Άτροπος. Το 2009, έχοντας παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια μαθημάτων χορού butoh, με τους Grigory Glazunov y Natalia Zhestovskaya, Katsura Kan, παρουσιάζει τη δουλειά της στην παράσταση “ΚΑΡΜΑ” της ομάδας Άτροπος σε Μυτιλήνη, Αθήνα και Ινδία.

Το 2010 μεταβαίνει στη Σεβίλλη της Ισπανίας όπου ζει τα 7 τελευταία χρόνια, προκειμένου να διευρύνει τους καλλιτεχνικούς της ορίζοντες. Παρακολουθεί μαθήματα flamenco χορού δίπλα σε σπουδαίους δασκάλους όπως: Andrés Peña, Pilar Ogalla,, Chloé Brulé, Rocio Molina, Marco Flores, Juan Carlos Lerida, Belén Maya, Patricia Guerrero, Alejandro Granados, Manuela Reyes αλλά κυρίως με την Ursula Lopez, Andres Marin καθώς και bata de cola με την Yolanda Heredia. Παρακολουθεί ταυτόχρονα μαθήματα τραγουδιού με τους: Enrique Soto, Rocio Márquez, Segundo Falcon, La Divi.

Από το 2011 παραδίδει σεμιναριακά μαθήματα σε Αθήνα, Ρόδο, Μυτιλήνη κ.α. και λαμβάνει μέρος σε διάφορες flamenco εκδηλώσεις.

Το 2013 συμμετέχει στην παράσταση “Santas de Zurbarán” της διάσημης χορεύτριας Eva Yerbabuena.

Από το 2012 μέχρι σήμερα έχει χορέψει στη Σεβίλλη σε γνωστά tablaos όπως στο “T de Triana”, “Flamenqueria” και “Caja negra” και στο “TEATRO” στο Mercado de Triana.

Το 2016 παρουσιάζεται στο Tablao “El Quinqué” στην Ronda της Ισπανίας και την ίδια χρονιά ταξιδεύει στην Γενεύη της Ελβετίας όπου δίνει σεμινάρια και χορεύει στο θέατρο “Le Saltimbanque”.

Είναι δασκάλα Vinyasa Yoga και Aerial Yoga με δίπλωμα της Yoga Alliance και το 2016-2017 διδάσκει Hatha-Vinyasa Yoga στην σχολή FlamencoDanza της Ursula και Tamara Lopez στην Σεβίλλη.

Το 2017 αποδέχεται την πρόσκληση του ARROYO NUEVO να εργαστεί ως βασική δασκάλα στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του εργαστηρίου με τίτλο “PASO FUERTE”.

 

Βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Hkp7RdvA35c

https://www.youtube.com/watch?v=IO0kSWawZgA

https://www.youtube.com/watch?v=6G1mkIlgc-E